Föreläsningar

Behöver du inspiration?

Hos oss på do-be consulting kan du nu ta del av inspirerande föreläsningar ledda av våra erfarna konsulter. Oavsett om du vill motivera ditt team, få nya perspektiv eller stärka ditt ledarskap, skräddarsyr vi föreläsningar som passar just dina behov.

Konsulter

Inspirationsföreläsare

Ann-Louise Henriksson

Ann-Louise inspirerar till att sätta användarnas behov i centrum vid förändringsledning och utveckling av nya lösningar. Med sin bakgrund som UX-designer, ger hon er verktygen för att skapa användarcentrerade produkter och tjänster. Vad innebär det att designa för delaktighet? Hur kan vi effektivt involvera medarbetare i förändringsprocesser för att nå bättre resultat? Ann-Louise visar hur ni kan skapa inkluderande lösningar genom workshops, kundresor, användningstester och prototyping.

Ann-Louise  är en engagerande och humoristisk talare som använder visualisering och interaktivitet för att skapa en lättsam  atmosfär. Hennes föreläsning riktar sig till ledningsgrupper, chefer och medarbetare inom både offentlig och privat sektor som vill arbeta mer användarcentrerat. Ann-Louise har arbetat som konsult mot både offentlig och privat sektor de senaste åren och har expertis i användarinvolvering och åldersvänlighet, bland annat genom Vinnovaprojektet “Ekosystem för en åldersvänlig bygd”.

Eva-Lotta Runfors

Eva-Lotta inspirerar i hur skapa ett hållbart självledarskap för att bidra optimalt som ledare och förbättra samarbetet i ledningsgruppen. Hur man kan prioritera rätt i tider av information overload och ständiga förändringar i omvärlden och organisationen? Hur man kan rikta energi och fokus på det som ger långsiktigt bra resultat?

En upplevelsebaserad föreläsning varvat med yoga, mindfulness och reflektionsövningar som hjälper er att släppa stress, få ökat fokus och bättre förståelse för varandra i ledningsgruppen. Tips på verktyg för ett hållbart självledarskap ingår. Eva-Lotta Runfors har många års erfarenhet av coachning av ledare & medarbetare och att leda program, workshopar och retreater med inriktning på att implementera verktyg inom mindfulness och yoga för ett hållbart självledarskap, ökad självinsikt och bättre ledarskap. Eva-Lotta har själv i 20 år använt sig av verktygen i sin personliga utveckling och i sitt ledarskap.

Rolf Medina

Rolf kan inspirera er hur ledarskapet kan anpassas till den föränderliga värld vi lever i och hur ni kan organisera er på ett mer dynamiskt sätt. Han föreläser på svenska, engelska eller spanska.

I dagens samhälle arbetar människor annorlunda än tidigare och ledarskapet får ökat fokus på att öka engagemanget – genom tillit och transparens. Samtidigt behöver organisationen bli mer dynamisk och utveckla förmågor att ställa om fortare. Rolf ställer sig även frågan hur man kan effektivisera möten och förändra möteskulturen. Rolf Medina, som under långt tid har befunnit sig i två världar, forskningsvärlden och företagsvärlden, kommer att dela med sig av hur man förflyttar sig från otillräckligt ledarskap till förnyat effektivt och resultatskapande ledarskap. Rolf har författat ett flertal böcker – bland annat ”Teal, Tillit och Transparens”.

Lisa Stenson

Det som genomsyrar Lisas inspirationsföreläsningar är tillit. Hon ser det som fundamentet som allt byggs på för att utveckla effektiva team och få saker och ting att hända i er organisation. Fokusområden är: Trust – A fragile palindrome, TOGETHERNESS – what is getting in our way? No feedback in your organisation, it’s time for feedforward! Tillit och trygghet – hur ser konflikter ut, utan tillit och trygghet? Obekväma situationer – vad är vi rädda för?

Lisa Stenson har mer än 20 års erfarenhet av förändringsledning, coachning av ledare, teamuppbyggnad, moderator av möten och konferenser. Med Lisas kraft och energi skapar hon snabbt tillit till sina grupper.

Svante Angelaccio-Osbeck

Svante kan inspirera er i att stärka affären inifrån och ut – att bygga en kultur som stärker ert varumärke. Vill ni som ledningsgrupp skapa er ökad förståelse för hur ni på ett strukturerat sätt kan gå från ofrivilligt styrda av er företagskultur till att bli medvetet styrande av företagskulturen? Då rekommenderar vi att bjuda in Svante för att inspirera er.

Svante har många års erfarenhet av kultur- och omställningsarbete i såväl fåmansbolag som stora koncerner och har många insikter och praktiska erfarenheter att dela med sig av. Han är en erfaren och ofta anlitad inspiratör och varvar handfasta tips med tydliga kopplingar till forskning och beprövad erfarenhet.

Anna Graf

Anna fokuserar på att sätta den enskilda medarbetaren och gruppen i centrum i förändringssammanhang. Hon förklarar vad förändringsledning är, varför det är viktigt och hur det kan tillämpas i projekt eller organisationsförändringar. Anna kan även hålla inspirationsföreläsningar eller workshops om hur man maximerar effekten av ett projekt eller en förändring, och hur förändringsledning kan vara avgörande för att nå framgång. Dessutom diskuterar hon ledarskapets roll i förändring, både på ledningsnivå och operativ nivå, och ger verktyg som inspirerar och skapar resultat.

Anna använder interaktiva metoder och arbetar upplevelsebaserat för att skapa förståelse och motivation kring såväl planerade förändringsresor som den kontinuerliga ström av förändring som vi dagligen vistas i. Anna är en uppskattad talare och workshopledare med mångårig erfarenhet från förändrings-och kommunikationsarbete i såväl offentlig som privat sektor.

do-be

Läs mer om våra konsulter