Berätta för oss, vem är du som person och hur ser din bakgrund ut?

Jag heter Thomas Kanestad, 48 år och är ursprungligen från Örebro. Bor nu sedan drygt 25 år i Upplands Väsby norr om Stockholm. I familjen (fru Marie och två barn Sofia och Magnus som nu flyttat hemifrån) har vi ett stort hästintresse, dottern rider dressyr och min fru hade tidigare häst. Själv är jag mycket sportintresserad och spelade fotboll till junioråldern. Jag har också varit tränare för båda barnens fotbollslag när de var små.

Jobbmässigt har jag jobbat drygt 25 år inom ICA-koncernen i åtskilliga chefs- och ledarroller, bl.a som Medlemschef, Affärschef för ICA Nära, IT-chef, Utvecklingschef och som ansvarig för ICA-handlarnas samhällsengemang.

Skulle du kunna beskriva vad du tycker är viktigt i din karriär och i val av arbetsgivare?

Jag drivs av kraften som finns i människor och är bra på att få med mig personer på resan mot en vision/ett mål. Jag söker därför uppgifter och en arbetsgivare som kan erbjuda det.

När du började se dig om efter nya utmaningar – Vad var det som fångade dig när du kom i kontakt med do-be consulting?

Efter 25 år i ett och samma företag finns viljan att hjälpa många olika företag/organisationer. När jag träffade Anders Holmquist på do-be consulting, av en slump, så kände jag att de representerade en annan typ av managementkonsulter- något jag själv sökt efter som köpare av konsulttjänster tidigare.

I den process som följde – vilka var dina intryck?

Jag fick stor hjälp av Barbro Frisch på Stockholmskontoret i att verkligen undersöka mina egna drivkrafter och att fatta ett genomtänkt beslut. Tycker också att möjligheten att vara med och få do-be consulting i Stockholm att etablera sig och förhoppningsvis växa ännu starkare ska bli kanonkul.

Du har nu arbetat här ett tag – hur går dina tankar?

Det är kul med bredden vi kan erbjuda våra kunder trots att vi är få. Dessutom är jag imponerad över strukturkapitalet som finns i bolaget trots vår litenhet. Jag är också svag för affärsmodellen där vi alla jobbar med att hitta nya kunder, den ger ett bolag där alla kuggar är viktiga, och det gillar jag! Jag har också trivts fantastiskt bra i mitt första uppdrag som Interims-VD på SE Forum.

Till sist – vad skulle du säga till någon som läser detta och som precis som du var är nyfiken på nya utmaningar i yrkeslivet och vill arbeta som managementkonsult?

Var ärlig mot dig själv i dina drivkrafter och vad du söker. Våga prova, det är superkul!